Vrangbar Sveiden

Hvordan ble du utvikler?

Det startet allerede i barnehagen da jeg fant opp et eget røverspråk og holdt meg til det fram til jeg starta på barneskolen. Foreldrene mine ble rimelig fortvilte, sendte meg til språkpedagog og greier, men det var jo de som var idioter og ikke lærte seg kryptografi. Så mutteren måtte være hjemme med meg.

Det var da jeg oppdaga brosjyrene til Nav og ble slått av hvor vakkert og uforståelig vranglesing er. Så kom jo datamaskiner, og ingen forsto dem heller. Der fant jeg min plass. Senere startet jeg på informatikkstudier på Blindern, men det blei for enkelt og jeg tok i stedet et nettkurs i KlosettSkript og startet på mitt livsverk: Eventur Refluks.

Siden har jeg forsøkt å hele tiden ligge i front og se det komplekse i det enkle. Det vanskelige i det forståelige. Det problematiske i det korrekte. Som jeg liker å si: “Det ser kanskje sykt komplisert ut, men det er bare fordi du ikke har brukt absolutt hver eneste våkne time av livet ditt på å forstå dette sykt kompliserte greiene.»

Hva jobber du med for tida?

TåkeSkript, arvtageren etter KlosettSkript. I tillegg til å ha flere muligheter for å skrive inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon. Ellers koder jeg oppfølgeren til Eventyr Refluks i Metametamultiverset - en løsning som vi i Overkomplisert Kodes Landsforbund og Losje (OKLoL) holder på å bygge i TåkeSkript.

Har du hørt om sånderre kryptovaluta forresten? Komplisert kryptografi som alle snakker om, men som ikke en eneste jævel egentlig forstår. Vet ikke engang hvem som laga det, heftig ass. Oløøøøøø. Ellers driver jeg gruppa «VI SOM VIL HA BILLIÆRE STRØM I PORSGRUNN (OG BILLIGÆRE HAMBURGRÆR PÅ BARRY BS !!! ;)»

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg har utviklet et eget tidsskjema basert på primtall og kommer følgelig alltid for seint til jobb. Så slår jeg meg ned og blar gjennom kodedatabasene til kollegaene mine og bytter ut Python og JavaScript-snutter med TåkeSkript, før jeg stikker og kjøper en hamburgær på Barry BS. Tilbake igjen i kontorstolen lar jeg terningen bestemme hvilket arbeidsprosjekt jeg tar for meg for dagen.

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben?

Å lage forståelig kode.

Når ble du sist flau/nervøs eller stressa på jobb?

Når Bitten Stordalen spurte om jeg kunne hjelpe henne med Python. Hva i huleste? Jeg skreik til henne: «NEI, JEG DRIVER IKKE MED DE 80-IQ-POENG-GREIENE DER DIN KRYSTALLFAEN, BARE KLOSETTSKRIPT OG OVERKOMPLISERT FUNKSJONÆRKODE.

💡 Les mer om Vrangbar Sveiden på kjellerstua.no!